utorok 5. novembra 2013

100 % NATURAL SCRUB SOAP??? Polemika o prírodných/neprírodných mydlách doma vyrobených


Nedávno (predvčerom) som sa zasmiala nad receptom, ktorého výsledkom malo byť 100 % NATURAL SCRUB SOAP. Lenže NEBOLO. Naozaj nie všetko doma vyrobené je NATURAL, pretože ak použijeme suroviny, ktoré sú na báze agresívnej chémie, výsledkom bude produkt síce DOMA VYROBENÝ, ale zato vysušujúci, potenciálne dráždiaci a celkom neprírodný. Ako toto mydlo.

Prírodnosť tohto doma vyrobeného mydla sa skončila skôr, ako vôbec mohla začať, hneď v prvej vete, citujem: "Kúpené toaletné mydlá nastrúhané na strúhadle...". Ejha, na výrobu prírodného mydla si máme kúpiť toaletné mydlá?
Toaletné mydlá rôznych značiek, ponúkané rôznymi obchodnými reťazcami, NIE SÚ prírodné produkty a po nastrúhaní a zahriatí sa nimi NESTANÚ. Obsahujú dráždivé tenzidy (napr. SLES, SLS), kontroverzné konzervanty, umelé vône... presne všetko to, čo by sme od prírodnej kozmetiky nechceli. Ak do takto pripravených mydiel pridáte silice a vzácne oleje - škoda ich.
Implicitný BONUS, ak som správne pochopila, bol deklarovaný ako náklady  1,50 eur za nákup troch  toaletných mydiel... Ďakujem pekne.

Predvčerom som sa zasmiala, ale teraz som z toho trošku smutná. Asi im na tú stránku napíšem. Mimochodom, je to táto: http://urobsisam.topky.sk/navody/vyroba-peelingoveho-mydla

Ilustračné foto www.dedra.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára